petek, 26. marec 2010

Bonbonček

Tokrat ne gre za bonbonček, ki bi ga dobila. Tudi dajem ga ne. Nanj pa se tudi ne bom prijavila - iz prav posebnega razloga.

Torej. Bonbonček podeljuje Nihrida, ki ima sicer objave predvsem o kozmetiki. Ampak tole je pa tako "ustvarjalni" bonbonček, da moram o njem tudi tu. Prva nagrada je namreč slika po izbiri zmagovalca oz. izžrebanega. Sta še druga in tretja nagrada...

Pokukajte na njen blog: KLIK

Eno izmed njenih del:

Še kar čestitke...

Še vedno sem pri velikonočnih čestitkah. Pravzaprav se mi že rahlo mudi.

Torej tri, ki so nastale v zadnjih dneh.



Hvala za ogled!

sreda, 17. marec 2010

Čestitke, čestitke

Danes objavljam tri čestitke in pravzaprav nimam nič pametnega za napisat...

Prvi dve sta velikonočni, tretja je narejena danes - sem ponosna lastnica shape cutterja in sem ga danes na veliko uporabljala.

UUU, pa da ne pozabim, danes sem si kupila še eno štanco od Marthe Stewart, in sicer Floral lace.

Fotografija je sposojena iz: http://sandysscrapbookcorner.com/

No, pa še voščilnice:

petek, 12. marec 2010

Nova stara čestitka

Na duši mi leži čestitka, ki sem jo naredila že v sredini januarja. In to za prav določeno osebo - za blogersko "prijateljico" moje sestre Nihride. Prejemnica je moja soimenjakinja, v blogerskem svetu pa poznana kot Evil Angel. Ker sama punce ne poznam, sem se o njenem okusu ugibala na podlagi njenega bloga. Zato tako intenzivne barve...

Včeraj je čestitko dobila in baje ji je všeč. Upam, da res... Klik do njenega posta...

Sladkarije

Zadnje tri mesece nosečnosti sem bila prikrajšana, med drugim, tudi vseh sladkarij, in sicer zaradi tveganja za nastanek nosečniškega diabetesa.

In sedaj bom v parih dneh nadomestila za vse tri mesece nazaj :-). Hja, sem pač obupna, nepopravljiva sladkosnedka.

Ampak danes sem dobila čisto posebno sladkarijo. Pravzaprav bonbonček. Spet. Spet od iste osebe, ki me tako pridno, brezplačno, zgolj iz prijaznosti in dobrote, zalaga z odtiski, reliefi in podobnim ustvarjalnim materialom.

Tokrat me je v kuverti čakalo presenečenje - no, prvo presenečenje je bila že sama kuverta. Torej, sem ponosna lastnica nekaj novih odtiskov in izrezkov in pa čudovite, ampak res prekrasne, knjigice. Narejene zame. Na njej moj vzdevek.




sreda, 10. marec 2010

Dojenčki

Že šest mesecev se mi svet vrti okoli dojenčkov. No, že nekoliko več. Ampak šest mesecev se posvečam malemu bitju, Viti.

Kmalu, sredi marca, ima moja sodelavka predviden datum poroda. Če se zdravniki niso zmotili, pričakuje fantka.

Spet sem izkoristila Vitino dobro voljo in izkoristila čas, ko se je ona igrala in spala, da sem naredila čestitko. Delala sem jo v (tipično) modri barvi, kombinirala sem z rumeno, spet pa se nisem mogla izogniti svinčnikom z bleščicami. Čisto so me očarale te bleščice.

Torej, ta bo šla sodelavki...če pa se izkaže, da so se zdravniki zmotili in rodi punčko, bom pač pohitela in naredila novo.

Spomini...

Danes se mi po glavi pretakajo spomini. Ne tako daleč nazaj. Približno štiri leta. Delala sem preko študentskega servisa in uživala. Ampak ne v delu. To je bilo vse prej kot lepo - fizično delo v umazanem, zaprašenem skladišču pač ni moje sanjsko delo.

Uživala sem v družbi nekaterih sodelavcev - študentov in redno zaposlenih. So bili dnevi, ko smo bili molčeči, zatopljeni v svoje delo. Takšni dnevi so bili redki. Ponavadi je bilo ravno obratno. Regljali smo kot žabice na svatbi, se smejali, hecali, se imeli lepo, pa kljub temu je bilo vse delo pravočasno in natančno opravljeno. Za takšne dneve je bilo vredno hoditi delat...

Jaz sem imela to srečo, da sem spoznala super osebo. Nam, študentom, je bila kot "službena" mama. In ta oseba ima 19. marca rojstni dan. Seveda sem se lotila izdelovanja čestitke in jo danes tudi dokončala. Ampak nisem prepričana, da bo dobra. Meni je sicer všeč. Nisem pa prepričana, da je primerna za gospo, ki je že prestopila prag 40-ih let. Nekako mi deluje rahlo preotročja...

Bom videla kako bo. Če bom imela čas, bom naredila še kakšno in se potem odločila. Če časa ne bo, bom pač to poslala.


Pri čestitki sem sprobala svinčnike v gelu, ki sem jih kupila v akciji v Hoferju (30 kosov v kompletu) in moram povedat, da sem zelo zadovoljna. So navadne barve, barve z bleščicami in metalik barve. Za detajle na Magnoliji sem uporabila svinčnike z bleščicami.

Pa še notranjost. Slika je slaba (tako nič talenta za fotografijo ima le malokdo ), ampak nima veze. Gospa je bolj "pesniška" dušica, zato predvidevam, da je verz kar primeren. Seveda pride potem še kakšen moj pripis...

četrtek, 4. marec 2010

Knjigice

Par dni nazaj sem se lotila nove knjigice. Tokrat čisto drugo vrsto knjigice.

Pravzaprav nima smisla, da preveč opisujem, ker imam vse fotografirano. Naj povem, da je bila knjigica namenjena prijazni gospe, ki je močno povezana s čarovnicami (ok, tole se čudno sliši...), zato tudi takšna naslovnica...in konec koncev tudi vsebina. Resnično upam, da je prejemnici všeč.





Včeraj pa sem naredila malo knjigico z Magnolio. Prvi in glavni razlog za izdelavo je bil, da sem sprobala, če lahko nekako nadomestim Bind-it-all mašinico.

Naredila sem platnice, narezala listke, potem pa sem se lotila najtežjega - luknjanja. Najprej sem sprobala luknjač-klešče v obliki rožice, ki sem jih kupila v Hobby&art. Ni šlo, ker so platnice predebele. Potem sem sprobala z luknjačem za usnje, ki sem ga kupila pred kratkim v Lidlu (slika je z neta - samo za predstavo), pa tudi ni šlo, ker so rezila pretopa in papirja ne prerežejo lepo, temveč ga precej nacufajo in zmečkajo. In nazadnje sem uporabila navaden pisarniški luknjač za liste. Platnice sem komaj vstavila v režo za papir, ker so rahlo predebele, ampak je pa nožek dovolj oster, da je vsaj odrezalo lepo. Pri listih ni bilo nobenega problema.

In rezultati...nadomeščanja Bind-it-all mašinice? Razočaranje. Za isti učinek, ki ga z omenjeno mašinico narediš v dveh korakih, je potrebno na moj način cel kup logistike. Merjenje razdalje med luknjicami za spiralo, ročno raztegovanje spirale, ročno stiskanje spirale in konec koncev, delanje luknjic.

Ampak, ker sem trmasta (no, ne preveč - ravno prav ;-) ) in ker nimam denarja za mašinico, bom vztrajala. In naslednja knjigica bo, če ne z book ringsi, spet speta z navadno spiralo.

No, pa še slikice...

ponedeljek, 1. marec 2010

Bonbonček 3

Tokrat gre za čisto pravi bonbonček. Kokica je podeljevala bonbonček in jaz, upajoč na srečo, sem se prijavila. Seveda sem se, ker pač nikoli ne izgubim upanja. In tokrat se mi je splačalo. Bila sem namreč žrebana. Uuuuaaaaaa!

Ne bom veliko opisovala, ker imam vse dokumentirano na fotografijah.

Kokica, hvala za zares lep bonbonček!!!

Paket je vseboval: odtise štampiljk

Printe digitalnih štampiljk


Dve prečudoviti štampiljki in tri blazinice
Kup pisanih papirjev

Cel kup zelo uporabnih drobnarij

Po novem sem pa tudi srečna lastnica maxi štampiljke - pikice :-)

Bonbonček 2

Ta objava mi leži na duši že od petka, vendar, ker sem bila vse popoldneve sama z Vito, mi preprosto ni uspelo.

Torej, v petek me je spet poštar razveselil - hja, res imamo prijaznega poštarja, a?

Ampak pravi razlog je bila Vesna...spet.

Nerodno mi je že, ker mi toliko stvari pošlje. In jaz res ne vem, kako bi se lahko oddolžila...

Dobila sem velik kup prtičkov (in spet so me začeli srbeti prsti, da bi kaj poservietkala), štiri book ringse - barvne! in pa nekaj izrezkov s Cuttle bugom.

Vesna, hvala!