ponedeljek, 31. oktober 2011

Komplet v črni

Tokratni komplet je bil naročen in želja je bila, da bi bil poleg tudi prstan. In je. Enostaven, ampak je.

Obesek na ogrlici se odstrani, torej je nosljiva na dva načina...








ponedeljek, 24. oktober 2011

Inja

Škatlica je bila namenjena novorojenki Inji...zato spet nekoliko nežnejše barve in motivi.


sreda, 19. oktober 2011

Naključje

Današnji kompletek je nastal po čistem naključju. Pravzaprav je naključna njegova podoba. Želja naročnice je bila, da bi bil moder. In ker je darilo za abrahamovko (se tako reče?!?) se nisem poslužila preveč živo modrih perl. Tudi kombinacija s srebrno je bila želja naročnice.

Torej, nastal je komplet, na las podoben zapestnici iz ene prejšnjih objav. Modre perle se med seboj razlikujejo, kar pa na slikah, žal ni dobro vidno.

Poleg, seveda, še pripadajoča škatlica in darilo (ali del le-tega) je bilo pripravljeno.





ponedeljek, 17. oktober 2011

Abraham

Nisem še delala "moške" kuverte in moram priznati, da sem bila rahlo v zadregi, v katero smer se obrniti, kaj narediti za moškega, ki praznuje 50 let.

Ker je prejemnik vinogradnik, sem se držala te točke. Sliko na prvi strani sem sprintala in obdelala, zadaj pa ograja, po kateri se prepleta trtina veja...

Upam, da nisem preveč mimo brcnila. :-)







In ker na Craftalnici tokrat zahtevajo nekaj jesenskega, kuverto prijavljam na izziv. Ker že res dolgo nisem sodelovala.

nedelja, 16. oktober 2011

Zapestnico dobi...

Takole. Pod objavo za zapestnico ste se vpisale:

1. Nihrida
2. Valentina
3. Marina
4. Biba
5. Moi
6. Tanja
7. Moyca
8. Andreja L.
9. Rea
10. Nail crazy

Pod prejšnje objave pa ste mi nekatere pustile tudi kakšen komentar, zato vas ponovno dodajam na seznam kot bonus točko:

11. Nihrida
12. Marina
13. Biba
14. Moi
15. Moyca
16. Rea
17. Nail crazy

In, pomagala sem si z random.org, ki je izžrebal:

Čestitke, Rea!  Prosim, na amikadeja@gmail.com mi sporoči svoj naslov, da ti pošljem zapestnico.

sreda, 12. oktober 2011

Škatlica za Taro

Tara je deklica, ki je v minulih dneh praznovala drugi rojstni dan.

Naročnica si je zaželela škatlico harmoniko. Drugo je prepustila meni.

No, in sem spet kombinirala. Namenoma sem izbrala različne pisane barve. Ker za otroka pač mora biti pisano.

Naročnica je bila zadovoljna. Misija opravljena ;-).









ponedeljek, 10. oktober 2011

Modra. S srebrnimi metuljčki.

Na ustvarjalnem forumu sem videla, da je ena od mojstric kvačkanja pri ogrlici uporabila t.i. perle metuljčke.

Seveda, morala sem probat tudi sama. Na zapestnici, ki je nastala že kakšen teden nazaj. In rezultat mi je všeč. Naredila bi še ogrlico, pa sem imela samo eno škatlico modrih perl...

Noooo, ker je modra in ker se še nisem čustveno navezala nanjo, sem se odločila, da jo podarim.
Torej, vse kar morate narediti je, da pustite komentar pod to objavo. In da malo zakompliciram (tako kot znam samo jaz ;-)) - tiste, ki se boste vpisale pod to objavo in ste komentirale tudi katero od zadnjih desetih objav (današnje ne štejem), boste dobile bonus točko in vas štejem dvojno. V zahvalo, ker se, ne samo ustavite na mojem blogu, temveč vzamete tudi nekaj sekund in mi namenite komentar. Vesela sem jih!



PS: Pozabila sem napisati kdaj bom žrebala... v nedeljo, 16.10.2011 ... aaaaaaa, to je dan, ko bo minilo 4 leta od tragične nesreče Tošeja Proeskega...naključje...

No, če je pa tako, pa moram dati še eno njegovo pesem gor...

torek, 4. oktober 2011

Drobnarije

Na sevniškem gradu je bila par tednov nazaj tržnica unikatnih izdelkov. In sem, seveda, šla pofirbcat. Malo zato, ker me je matral firbec, kaj imajo raznorazni umetniki za pokazat, malo pa zato, ker sem vedela, da bo tam tudi Marna. In ja, bilo je precej za videti. Žal le malo obiskovalcev - krivim zgolj slabo promocijo.

Torej, v podporo slovenskim soustvarjalcem sem si od Marne kupila uhane. Velikokokrat sem jih občudovala že na njenem blogu, sedaj so pa čisto moji...


No, in potem sem se ponovno spet navadila na uhane (včasih sem jih ogromno nosila, potem pa neko obdobje sploh nič). Nekaj preprostih sem si naredila sama...Nič posebnega...


Tale dva parčka sta bila namenjena swapu na Otoku zakladov:


Tole so pa moji čisto prvi poskusi žičkanja. Izgleda precej enostavno, ampak ni... Teh uhanov najbrž nikoli ne bom nosila..


No, pa ko sem že ravno pri drobnarijah...Že kakšen mesec mesec nazaj sem se spravila igračkat in naredila tale dva srčka. Nista brez napak, ampak za vajo bo že.



nedelja, 2. oktober 2011

Bela? Ne, prozorna.

Ogrlica, ki sem jo končala par dni nazaj je izpadla nekoliko drugače, kot sem si jo zamislila. Sedaj pravzaprav ne vem, kaj sem sploh mislila.

Prozorne perlice sem nanizala na belo prejo. In ne vem, kaj sem pričakovala?!? Modro ogrlico? ;-)

Za popestritev sem dodala še crackle perle (ki so upravičile ime in se mi med delom dve zdrobili) in kovinski obesek, na katerega sem nalepila biserčke v dveh velikostih - in barvah. Nisem imela drugih doma...




sobota, 1. oktober 2011

Preobrazba

V delo sem dobila ogrlico, sestavljeno iz rdečih in belih bisernih kroglic (12mm), srebrnih kroglic (4mm) in črnih palčk. Sliši se dobro, ampak videz je bil uporabnici prekičast. Slikat sem, žal, pozabila.

Torej, moja naloga je bila, da ogrlico uporabim in morda sestavim kaj drugega. Imela sem kar nekaj težav, priznam. Ker te "fensi" bunkice ne gredo skupaj s čimer koli. Za povrhu so pa še prevelike.

Zanenkrat je nastala  nova ogrlica in pripadajoči uhani. In pa še eni uhani v beli barvi.