četrtek, 28. januar 2010

Kupiti papir ali ne kupiti?


To je zdaj vprašanje.

Pri izdelavi voščilnic mi prav pride skoraj vsak papir. Zadnjič sem si nakupila cel kup pol šeleshamerja in barvnih papirjev - v Lidlu so jih imeli 200 kosov (10 različnih barv) za dobra dva evra.

In potem se mi postavi vprašanje...Kaj pa scrapbook papir? Sicer se ga da kupiti v vseh trgovinah z umetniškim materialom. Ampak, ali se splača?

Zato sem se jaz včeraj zvečer - no, je bilo že danes zgodaj zjutraj ;-), lotila likanja. Pa ne oblačil. Likala sem servietke. Na navaden bel papir, ki ga drugače uporabljam za tiskalnik. Za "vezivo" med papirjem in prtičkom sem uporabila folijo za živila. Ampak nekako nisem preveč zadovoljna. Na vogalih in včasih še kje drugje se rado odlepi. Pa sem uporabila že tri različne vrste folije, likalnik imam na najbolj vročo temperaturo nastavljen... Ne vem v čem je finta.

Bom pa vsekakor poročala, kako se bo papir obnesel pri rezanju, morebiti barvanju, štempljanju...
Grem pa danes v našo papirnico in bom pogledala, če bo kje kakšna sled o scrapbook papirju. Sicer pa se mi namesto scrapbook papirja zdi dobra pogruntavščina tudi papir za zavijanje. Ampak jaz bi rada nekoliko bolj nežne barve...teh pa še nisem našla...

6 komentarjev:

  1. V Lidlu se res splača vzet te komplete raznih barvnih papirjev, samo kaj, ko jih imajo na žalost le priložnostno.

    Za tole likanje servitek s folijo pa še nisem slišala...

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole likanje je precej enostaven postopek - na mizo daš eno podlago (da ne uničiš mize), gor peki papir, nato navaden papir, folijo, zgornjo plast servietka, spet peki papir in likaš. To je to.

    Jaz bom sprobala še s tesarol lakom namesto folije. Da vidim, če bo kaj bolj držalo...

    Ja, kar pa se Lidla tiče, je super, ko imajo takšne akcija. Prav tako v Hoferju - zadnjič so imeli cel kup pisal (zlati, srebrni flomastri...), pa jaz tepka nisem ničesar kupila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super, hvala ti za tale navodila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooooooooooooo, kak so lepi! Prines pokazat!

    OdgovoriIzbriši