četrtek, 4. marec 2010

Knjigice

Par dni nazaj sem se lotila nove knjigice. Tokrat čisto drugo vrsto knjigice.

Pravzaprav nima smisla, da preveč opisujem, ker imam vse fotografirano. Naj povem, da je bila knjigica namenjena prijazni gospe, ki je močno povezana s čarovnicami (ok, tole se čudno sliši...), zato tudi takšna naslovnica...in konec koncev tudi vsebina. Resnično upam, da je prejemnici všeč.





Včeraj pa sem naredila malo knjigico z Magnolio. Prvi in glavni razlog za izdelavo je bil, da sem sprobala, če lahko nekako nadomestim Bind-it-all mašinico.

Naredila sem platnice, narezala listke, potem pa sem se lotila najtežjega - luknjanja. Najprej sem sprobala luknjač-klešče v obliki rožice, ki sem jih kupila v Hobby&art. Ni šlo, ker so platnice predebele. Potem sem sprobala z luknjačem za usnje, ki sem ga kupila pred kratkim v Lidlu (slika je z neta - samo za predstavo), pa tudi ni šlo, ker so rezila pretopa in papirja ne prerežejo lepo, temveč ga precej nacufajo in zmečkajo. In nazadnje sem uporabila navaden pisarniški luknjač za liste. Platnice sem komaj vstavila v režo za papir, ker so rahlo predebele, ampak je pa nožek dovolj oster, da je vsaj odrezalo lepo. Pri listih ni bilo nobenega problema.

In rezultati...nadomeščanja Bind-it-all mašinice? Razočaranje. Za isti učinek, ki ga z omenjeno mašinico narediš v dveh korakih, je potrebno na moj način cel kup logistike. Merjenje razdalje med luknjicami za spiralo, ročno raztegovanje spirale, ročno stiskanje spirale in konec koncev, delanje luknjic.

Ampak, ker sem trmasta (no, ne preveč - ravno prav ;-) ) in ker nimam denarja za mašinico, bom vztrajala. In naslednja knjigica bo, če ne z book ringsi, spet speta z navadno spiralo.

No, pa še slikice...

6 komentarjev:

  1. Oh zelo zelo lepo! Sem prav navdusena nad tvojimi izdelki!

    Tista knjigica je pa prav mini, sem gledala kje si dobila tiste velikanske cajne vrecke... :D

    Vse mi je vsec!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Tamara!

    Ja, obe knjigici sta mini žepni izdaji ;-). Se mi zdijo tudi bolj priročne za v torbico, čeprav ti dve najbrž nikoli ne bosta videli notranjosti torbice ;-).

    OdgovoriIzbriši
  3. Tisto knjigico čarovniških zvarkov sem že videla, tele Magnolia knjigice pa še ne - in sem čisto navdušena! Čudovita je!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. So vzkliknili moji vnuki:
    "Nona, saj to si ti !"
    V naši vitrini stanuje, na ogled in občudovanje.
    Zvarek za dobro počutje odlično deluje, tako
    da še tu hvala.
    Strega

    OdgovoriIzbriši