torek, 15. februar 2011

Grešim

Danes pa ne morem, da ne bi. Spet me je popadla neka šiviljska mrzlica. In to ravno sedaj, ko se imam največ za učit. Zato pravim, da grešim. Ker sem iz učenja presedlala na šivanje.

Šivalni stroj sem že septembra vrnila mami, zato sem spet šivala "peš". In kaj je lažjega za peš šivanje kot filc?!

Včeraj zvečer sem našla tega luštnega kužija in ni mi dal miru. MORALA sem ga probat naredit.

Ima precej napak in pomanjkljivosti, ampak... No, na napakah se učimo... Za naslednjič bom vedela, kje moram bolj pazit, kakšno polnilo uporabit, ker vata se ne obnese preveč dobro, ker se mucka.

Slike so spet, primerno vremenu, slabe. Če se mi bo dalo, bom prosila sestrco, da mi ga bolj "strokovno" pofotka (če se ji bo dalo ;-))...

Kakorkoli že, Vita se bo že igrala z njim...mi ga vsaj škoda ne bo....



Dodajam... švesti mi je poslikala kužija, zato lepim še njene slikce... aja, pa še to...s kužijem se je že igrala Vita, zato tako "polomljen" zgleda. Filc očitno ni za igrače...






11 komentarjev:

  1. Krasen je, sama ga tudi imam med sprintanimi kroji in zagotovo bo prišel na vrsto. Včasih pa paše in gre učenje lažje, če ga vmeš prekineš. Za takega hov-hova pa se je že splačalo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Luškan je, mislim, da bi si med malčki našel še kakšnega prijatelja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Luškan Fifi! =) Učenje bo že počakalo, nč skrbet.

    OdgovoriIzbriši
  4. Za tole se pa res splača grešiti!:):)Lušten kuža!

    OdgovoriIzbriši
  5. O, kako je cartkan ;) Ti verjamem, da te je potegnil in se mu nisi mogla upreti ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, kako cortkan kuža. Pa na roke zašit? Vau, bravo, potem je pa še toliko več vreden!
    Ne vem zakaj me že prej ni bilo na seznamu tvojih spremljevalcev, bom sedaj bolj redno spremljala tvoje lepote.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hehe, jaz sem tudi šele zdaj na novo odkrila tvoj blog. Očitno sem se pozabila prijavit. ali pa sem pametovala, kot prejle in bom spet zdaj, pa sem dol padla :))))
    Kuža je čudovit, sem takega tudi sama že delala. Filc žal ni primeren za igrače, pušča zoprna vlakenca, pa še večkrat pralen ni, se grdo zmucka. Za take na roke šivane igrače je veliko bolj primeren kak ostanek flisa oz. velurja. Cufa se ne, pereš ga lahko v pralnem stroju, pa še na roke se ga da lepo šivat.
    Za polnilo pa je najbolje uporabit kak vzglavnik, ki ga kupiš kje v akciji, npr. v Lidlu ali Hoferju, z antibakterijskim pralnim polnilom. Dobi pa se tudi polnilna vata, ki je primerna za igračke in posledično pranje. Mislim, da sem jaz mojo kupila v trgovini Elna.

    OdgovoriIzbriši